Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste fietstocht in Bangkok met Co van Kessel

Ben je op zoek naar een unieke manier om Bangkok te verkennen? De Co van Kessel fietstocht is een absolute must do tijdens je verblijf in Bangkok! Tijdens deze fietstocht ontdek je een volledig andere kant van dit enorme metropool, die voor de meeste toeristen verborgen blijft. Fiets door smalle steegjes, tempels, dwars door de grootste bloemenmarkt en door het indrukwekkende China Town. Ga off the beaten track en geniet van de glimlach van de Thai en zwaai terug naar alle inwoners die je voorbij fietst. 

Hoe het begon…

Co van Kessel is een Nederlander die jarenlang in Bangkok heeft gewoond. Meer dan 30 jaar geleden begon deze liefhebber van Bangkok fietstochten te organiseren in de stad. Hij zag dat de stad in een snel tempo verstedelijkte met enorme wolkenkrabbers en vastgelopen verkeer. Hij wilde dat de toeristen ook de traditionele kant van Bangkok leerden kennen. Daarom startte hij met het uitstippelen van routes door onbekende en soms verrassend groene plekken in deze enorme stad. Ondertussen leeft Co van Kessel niet meer, maar zijn fietstochten zijn nog steeds razend populair! Er staat een enthousiast team klaar dat jou graag meer vertelt over de onbekende plekjes in Bangkok. 

Verschillende fietsroutes 

Tijdens de fietstocht zijn er flesjes water en snacks voorzien, ook stop je regelmatig om mooie foto’s te kunnen maken. Er zijn 3 verschillende fietstochten waar je uit kan kiezen:

De eerste is de Co Combo Tour, een 5 uur durende fietstocht waarbij je onder andere het bruisende China Town en groene plantages gaat verkennen. Je stapt zelfs op een longtailboot om een ander deel van Bangkok te zien. 

De tweede fietstocht is de Co Classical en duurt 3 uur. Hierbij fiets je door smalle steegjes, dwars door de grootste bloemenmarkt van Bangkok en achteraf straatjes van China Town. 

De laatste fietstocht is de Co by Night en duurt ook zo’n 3 uur en is ongeveer hetzelfde als de tweede tour, maar dan in de avonduren.

Andere Co van Kessel tours

Naast de populaire fietstochten, heeft Co van Kessel nog andere leuke tochten. Is fietsen niets voor jou? Ga dan mee met de 2 uur durende wandeling, een 2 uur durende tour op een longtailboot, een 4 uur durende tuktuk en wandel combinatie of een 5 uur durende tocht op verschillende boten. 

Co van Kessel in Chiang Mai

De minder bekende, maar daardoor niet minder leuke Co van Kessel in Chiang Mai heeft ook 2 fietstochten. De 3 uur durende Co Classical brengt je langs tempels, marktjes en steegjes in de meest historische buurten met op de achtergrond prachtige bergketens. De 4 uur durende Co Combo Tour combineert de verborgen kant van Chiang Mai met de heerlijke Noord-Thaise keuken, een echte aanrader!

De leukste verblijven in Bangkok!

Here Hostel is een gezellig hostel vlakbij Khao San Road. Je kunt hier chillen in de tuin of even afkoelen in het zwembad.

Dit hotel ligt niet ver van de Khao San Road, maar niet midden in de drukte. Hier kan je relaxen aan een infinity pool.

Hansa Bangkok House is een gezellig hotel voor een goede prijs. Het ontbijt is hier echt heerlijk.

Klik hier voor al onze tips over Thailand!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Reizen in Thailand: 12 dingen die je vooraf moet weten!
Pai: de 7 leukste dingen om te doen
Wat doen op Koh Tao?
Grand Canyon in Chiang Mai