Search
Close this search box.

Chiang Rai: 5 leuke dingen om te doen

Chiang Rai ligt in het noorden van Thailand. Veel toeristen die naar het noorden reizen kiezen ervoor om naar Chiang Mai en Pai te reizen waardoor het in Chiang Rai een stuk rustiger is. Toch vind je hier een paar bijzondere tempels, die heel anders zijn dan in de rest van Thailand. 

De witte tempel - Wat Rong Khun

De witte tempel is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Chiang Rai. De witte tempel is vanaf een afstandje al indrukwekkend en uniek. Maar wanneer je alle details ziet, zal je echt onder de indruk zijn. Het zijn dan ook bizarre details met doodskoppen en graaiende handen. Zelfs wanneer je tempels bezoeken beu begint te raken, kijk je je ogen hier uit, sla deze dus zeker niet over! Ga niet met een tour, dan kan het hier heel druk zijn. Neem een taxi, tuktuk of rij zelf met een scooter of huurauto. Ga ‘s ochtends vroeg of na 14:00, dan zijn de meeste tourbussen weer weg, de entree is 50 baht. 

De blauwe tempel - Wat Rong Suea Ten

Sinds 2016 heeft Chiang Rai ook een blauwe tempel. Het is hier nog veel rustiger dan bij de witte tempel. Toch is ook deze tempel ook een bezoekje waard, in de tempel vind je gedetailleerde muurschilderingen en een prachtige witte Boeddha. Rondom de tempel wordt nog volop gebouwd en er komen steeds meer blauwe bouwwerken bij. De entree is hier gratis. 

Zwart museum - Baan Dam Museum

Naast een witte en blauwe tempel heeft Chiang Rai ook een zwart museum. Het museum, gemaakt door de Thaise kunstenaar Thawan Duchanee, is in ieder geval bijzonder te noemen. Tot aan zijn dood in 2014 heeft hij gewerkt aan het museum. Je vindt hier meerdere kleine gebouwen met daarin skeletten, slagtanden, vachten en krokodillen- en slangenhuiden. Er hangt een bijzonder sfeertje. De entreeprijs voor het zwarte museum is 80 baht.

Wat Huay Pla Kang

Wat Huay Pla Kang is een tempelcomplex dat vooral bezocht wordt voor het enorme witte beeld. Vaak wordt gezegd dat dit de “Big Buddha” van Chiang Rai is, maar dit is niet juist. Het beeld is namelijk geen Boeddha maar de Godin van de Genade, Guan Yin in het Thais. Het kost 40 baht om de Guan Yin binnen te gaan, de tempels zijn gratis. 

Khun Korn Waterval

Niet ver van Chiang Rai vind je verschillende watervallen, de mooiste is de Khun Korn waterval. Deze ligt op 35 minuten rijden en mag je niet overslaan. Dwars door de jungle, tussen de enorme bamboe en talloze bananenbomen wandel je in een half uur naar de waterval. Alleen de wandeling is al de moeite, maar de 70 meter hoge waterval is natuurlijk de kers op de taart. De entree is gratis. 

Vervoer in en naar Chiang Rai

Wij huurden in Chiang Mai een auto en reden zelf naar Chiang Rai en alle bezienswaardigheden. Je kan ook met de bus vanuit Chiang Mai naar Chiang Rai. Vervolgens kan je met een taxi, tuktuk of een scooter naar de bezienswaardigheden in Chiang Rai. 

De leukste verblijven in Chiang Rai!

Een budget hotel dichtbij het centrum en de avondmarkt. Er is elke ochtend gratis koffie en thee en je hebt de mogelijkheid om zelf je ontbijt te maken.

Een luxe hotel met een heerlijk ontbijt en een fijn zwembad om in af te koelen. Je hebt zelfs de optie om een villa met privé zwembad te huren.

Klik hier voor al onze tips over Thailand!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Kanchanaburi: de leukste bezienswaardigheden
De leukste fietstocht in Bangkok met Co van Kessel
Chiang Mai: de leukste tips voor 5 dagen
Grand Canyon in Chiang Mai