Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sevilla: de leukste bezienswaardigheden

Ben je nog op zoek naar een leuke citytrip? Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, het is er vrijwel altijd zonnig en je kan er overal genieten van tapas, flamenco en de prachtige gebouwen. In dit artikel zetten we de leukste bezienswaardigheden voor jou op een rijtje. 

Plaza de España

Plaza de España is één van de mooiste pleinen ter wereld. Het plein in de vorm van een halve maan omringd door gebouwen werd gebouwd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. De meeste gebouwen worden tegenwoordig gebruikt door de overheid. Onderaan de gebouwen vind je 52 tegelmozaïeken waarop alle provincies van Spanje zijn afgebeeld in azulejos, beschilderde siertegels. Er staat een grote fontein in het midden van het plein die omringd wordt door een kanaal met vier bruggen die de vier oude koninkrijken van Spanje vertegenwoordigen. Je kan hier een bootje huren of gewoon een beetje rondslenteren over het plein en met een beetje geluk zie je hier flamenco dansers. 

Kathedraal Sevilla & Giralda

De kathedraal van Sevilla is op 2 na de grootste kerk van Europa en het is de grootste gotische kathedraal ter wereld en staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een prachtig gebouw om te zien en daarom ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla. Voor een prachtig uitzicht over Sevilla kun je hier ook de Giralda oftewel de klokkentoren beklimmen. Vroeger gingen ze hier te paard naar boven waardoor er geen trappen zijn maar schuine hellingen. Om wachtrijen te vermijden kan je hier alvast een ticket kopen voor de Kathedraal en Giralda toren.

Real Alcázar

Real Alcázar is het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is door de Spaans koninklijke familie. De mix van de moorse, gotische en renaissance architectuur maakt dat dit paleis echt een pareltje is om te zien. Met azulejos, prachtige binnentuintjes, marmeren zuilen is dit een echte must-see tijdens je verblijf in Sevilla. ‘Patio de las Doncellas’ is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in dit paleis, een prachtige patio met langwerpige vijver. Buiten zijn er prachtige tuinen waar je even kan ontsnappen aan de drukte. Hier is zoveel te zien dat je zeker een paar uur moet uittrekken. Ga op tijd en koop hier alvast een ticket om de drukte te vermijden!

Metropol Parasol

Het meest opvallende bouwwerk in Sevilla is zonder twijfel Metropol Parasol, ook wel ‘las setas’ (paddenstoelen) genoemd. Toen men hier een ondergrondse parkeergarage wilde bouwen, stuitte men op Romeinse en Moorse gebouwen. De plannen werden omgegooid en na een ontwerpwedstrijd werd Metropol Parasol gebouwd. De archeologische vondsten zijn ondergronds nog steeds te bewonderen. Maar het leukste is om over dit kunstwerk te wandelen, je hebt hier een mooi uitzicht over de stad. Zeker tijdens zonsondergang is het indrukwekkend.

Museo del Baile Flamenco

Wanneer je in Sevilla ronddwaalt is de kans heel groot dat je wel een paar keer flamenco-dansers, zangers of gitaristen tegenkomt. Niet heel gek als je weet dat flamenco in Sevilla geboren is. Een bezoek aan het Museo del Baile Flamenco mag je dan ook zeker niet overslaan. Je leert hier alles over flamenco, de artiesten en de klederdracht uit verschillende periodes. In  de mooie binnentuin kun je de flamenco-dansers aan het werk zien.

Torre del Oro

Torre del Oro, ‘toren van het goud’, is aan het begin van de 13e eeuw gebouwd aan de oevers van de Guadalquivir rivier en werd gebruikt om de verdediging van de stad te versterken. Ook werd hij ooit gebruikt als gevangenis, kapel en opslagplaats. Tegenwoordig is het maritiem museum gevestigd in de Torre del Oro. Je kan de toren ook beklimmen om te genieten van een mooi uitzicht.

La Plaza de Toros

La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla zoals deze stierenvechtarena voluit heet, is de oudste en belangrijkste arena in Spanje waar stierengevechten worden georganiseerd. Fan of geen fan van stierengevechten, het is een bijzondere arena om te bezoeken. Binnen vind je een museum waar je meer te weten komt over de matadors, geschiedenis en tradities van het stierengevecht.

Klik hier voor al onze tips over Spanje!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Wat doen in Calpe? De leukste bezienswaardigheden!
Sevilla: de leukste bezienswaardigheden
Málaga: de leukste bezienswaardigheden
De leukste dagtrips vanuit Málaga