Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sintra: een sprookje in Portugal

Wanneer je in Sintra aankomt, is het net alsof je in een sprookje bent beland. Sintra is 2000 jaar oud, heeft een rijke geschiedenis en het heuvelachtige landschap staat vol prachtige paleizen, landhuizen en kastelen die vroeger alleen door de allerrijksten bewoond werden. Niet voor niets staat deze stad en haar prachtige omgeving al sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De meeste mensen bezoeken Sintra tijdens een dagtrip vanuit Lissabon, maar door de vele bezienswaardigheden kan je hier makkelijk meerdere dagen spenderen. Maak je een dagtrip naar Sintra en wil je weten wat je zeker niet mag missen in Sintra? Wij sommen hier de belangrijkste bezienswaardigheden op.

Palácio da Pena

Palácia da Pena oftewel Pena Palace is misschien wel het bekendste gebouw van Sintra. Dit paleis is letterlijk het hoogtepunt van Sintra, Palácio da Pena ligt namelijk op het puntje van een berg op 450 meter hoogte waardoor je het al van ver kan zien liggen. Dit kleurrijke paleis is gebouwd in 1840 en behoort sinds 2007 tot de 7 wonderen van Portugal. Vanwege de bouwstijl en de felle kleuren met prachtige torentjes, koepels en poorten is het net alsof je verdwaald bent in een sprookje. Niet alleen de buitenkant is prachtig, ook de binnenkant is bijzonder. De slaapkamers, woonkamer, een keuken en nog veel meer ruimtes geven je een goede indruk van hoe de koninklijke familie hier in de zomermaanden verbleef. Rondom het paleis vind je ook een nog een prachtige tuin van meer dan 200 hectare groot. Koop hier alvast je toegangskaartje voor het Paleis.

Castelo dos Mouros

Vlakbij Palácia da Pena ligt Castelo dos Mouros waardoor deze bezienswaardigheden makkelijk te combineren zijn. Castelo dos Mouros oftewel het Moorish Castle is het oudste kasteel van Sintra. In de 8e eeuw veroverden de Moren dit gebied en omdat deze berg perfect was om het gebied te verdedigen, bouwden ze hier Castelo dos Mouros. Vanaf de ruïnes heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Sintra. Koop hier alvast een kaartje voor het kasteel.

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira is een mysterieus landgoed met een grote tuin en kasteel dat gebouwd is door een handelaar in koffie en edelstenen om zijn rijkdom te laten zien. In de gigantische tuin kan je uren ronddwalen en op zoek gaan naar de verborgen paden, tunnels en grotten. Wat je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek is de ‘Initiation Well’. Dit is een put waarbij je via een wenteltrap 9 verdiepingen onder de grond kan afdalen. Hier vind je ondergrondse tunnels die je weer naar andere plaatsen in de tuin brengen.

Andere bezienswaardigheden

Verblijf je meerdere dagen in Sintra? Dan zijn er nog veel meer mooie plekjes die je kan bezoeken. Wij zijn er maar 1 dag geweest dus hadden niet voldoende tijd om alles te doen. Maar van onderstaande bezienswaardigheden hoorden we dat ze ook de moeite waard zijn!

  • Monserrate Palace
  • Palácio de Sintra
  • Convento dos Capuchos
  • Palácio de Queluz

Vervoer

Vanuit Lissabon naar Sintra

Wanneer je in Lissabon verblijft kan je met de trein vanuit het Rossio station rechtstreeks naar Sintra. Hier vertrekt ieder half uur een trein naar Sintra. Je kan ook met de (huur)auto naar Sintra reizen maar hou er rekening mee (zeker in het hoogseizoen) dat het een enorme uitdaging kan zijn om een parkeerplaats te vinden. Wanneer je er toch voor kiest om met de auto te gaan kan je best hier parkeren en vanuit hier te voet of met de bus verder gaan.

Vervoer in Sintra

De makkelijkste manier om naar de kastelen en paleizen in Sintra te reizen is met de bus, deze vertrekken vanaf het treinstation. Je kan ook te voet Sintra verkennen, maar hou er rekening mee dat het een flinke klim is naar verschillende bezienswaardigheden. Aan de meeste bezienswaardigheden zijn geen of heel weinig parkeerplaatsen te vinden, met de auto is dus af te raden. De laatste optie is om met een tuk-tuk door Sintra te gaan.

Er zijn 2 verschillende buslijnen:

  • Bus 434: deze rijdt van het treinstation naar het historisch centrum, Castelo dos Mouros, Palácio da Pena en weer terug naar het treinstation. 
  • Bus 435: deze rijdt van het treinstation naar het historisch centrum, Quinta da Regaleira, Palácio de Seteais, Monserrate Palace en weer terug naar het treinstation.

Een tour naar Sintra

Vind je het fijner om niet alles zelf te moeten regelen? Dan is het ook een optie om hier een tour naar Sintra te boeken. Hierbij wordt je opgehaald en teruggebracht in Lissabon. Met een gids en kleine groep ga je de hele dag op ontdekkingstocht door het sprookjesachtige Sintra.

Tip: De Lisbon Card

Bezoek je Sintra vanuit Lissabon? Dan kan een Lisbon Card interessant zijn voor jou. Hiermee heb je gratis toegang tot veel van de mooiste  bezienswaardigheden in Lissabon, krijg je korting bij Palácio da Pena en kan je gebruik maken van het openbaar vervoer in Lissabon en naar Sintra.

Klik hier voor al onze tips over Portugal!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Reisroute: Portugal in 3 weken
De leukste hotels in Lissabon
Lissabon: de 15 leukste bezienswaardigheden
Hoeveel kost een reis naar Portugal?