Zoek
Sluit dit zoekvak.

Seven Hanging Valleys Trail: de mooiste wandelroute in de Algarve

De Seven Hanging Valleys trail, of in het Portugees ‘Percurso dos Sete Vales Suspensos’, is de één van de mooiste wandelroutes in de Algarve. De gouden stranden, het helderblauwe water, de rode kliffen en rotsen. Deze wandeling neemt je mee langs de ruige kust van de Algarve. In dit artikel vertellen we je alles over de Seven Hanging Valleys trail zodat ook jij van deze mooie wandeling kan genieten.

De route

De Seven Hanging Valleys trail start bij Praia da Marinha en eindigt bij Praia do Vale de Centeanes, of omgekeerd. De route is ongeveer 6 km lang of 12 wanneer je ook terug loopt. Het is een redelijk makkelijke wandelroute, maar door de vele mooie uitzichten reken je best op ongeveer 2,5 uur wandelen of 5-6 uur wanneer je ook terug loopt. Zowel bij Praia da Marinha als bij Praia do Vale de Centeanes vind je parkeerplaatsen. Het voordeel van starten bij Praia da Marinha is dat wanneer je dit vroeg in de ochtend doet, je dit prachtige strand voor jezelf kan hebben. Wanneer je de route omgekeerd loopt is het voordeel weer dat de uitzichten steeds mooier worden, met als hoogtepunt genieten van een welverdiende rust op het mooiste strand.

Praia da Marinha

Praia da Marinha is voor velen het beginpunt van de wandeling. Je kan bovenaan al genieten van een aantal mooie uitzichten, maar wanneer je naar beneden loopt is het strand nog mooier en de rotsen nog indrukwekkender. Zeker wanneer je vroeg in de ochtend aan de wandeling wil beginnen en het strand nog voor jezelf hebt. Dit strand is niet voor niets één van de mooiste stranden van Europa. Wanneer je van de parkeerplaats naar de zee loopt zie je aan de linkerkant de trap naar beneden, de wandelroute begint aan de rechterkant. 

Praia de Benagil

Praia de Benagil is vooral bekend vanwege de prachtige Benagil Cave. Als je van Praia da Marinha naar Praia de Benagil wandelt, loop je eigenlijk over deze grot heen. Het gat in het dak is afgezet met hekken voor de veiligheid, maar je kan wel een beetje naar beneden kijken. Daarna loop je verder naar Praia de Benagil, vanaf hier zou je een sup of kajak kunnen huren om naar de grot te gaan. Het strand zelf is hier niet zo indrukwekkend als andere stranden in de Algarve. 

Praia de Carvalho

Wanneer je weer een stukje verder wandelt, kom je bij Praia de Carvalho. Dit is een klein, gezellig strandje dat omringd is door enorme rotsen. Vooral het uitzicht over dit strand is prachtig. Via een smalle trap in de rotsen kan je op dit strand komen.

Farol de Alfanzina

Vanaf het strand is het een heel stuk verder wandelen naar Farol de Alfanzina. Onderweg kom je weer langs prachtige uitzichten en deze vuurtoren kun je al van ver zien liggen. Net voorbij deze vuurtoren vind je een kleine picknickplaats in het bos, dit is het enige plekje waar je een beetje schaduw kan vinden. 

Praia do Vale de Centianes

Het laatste stukje is wat groener dan de rest van de wandeling, maar nog steeds met prachtige uitzichten over de enorme rotsen en kliffen. Praia do Vale de Centeanes is dan ook weer een mooi strand om uit te rusten voor je begint aan de terugweg of een uber terug naar Praia da Marinha neemt. 

Beste tijd om de Seven Hanging Valleys Trail te wandelen

De beste tijd om deze wandeling te maken is in de herfst, winter en lente. In de zomer kan het hier heel erg warm worden en er is nauwelijks schaduw te vinden. Ga je toch in de zomer? Begin dan bij zonsopkomst en neem voldoende water en zonnebrandcrème mee!

Tips

  • Neem voldoende water mee, je kan bijna nergens iets te drinken of eten kopen
  • Smeer je goed in! Er is bijna geen schaduw te vinden
  • Trek goede schoenen aan, je loopt vooral over de rotsen
  • Begin vroeg zodat het niet te heet wordt 
  • Neem een taxi terug als je niet het hele stuk opnieuw wil wandelen

Andere mooie wandeling in de Algarve kun je vinden bij Ponta de Piedade of Falésia Beach trail.

Klik hier voor al onze tips over Portugal!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Hoeveel kost een reis naar Portugal?
Reisroute: Portugal in 3 weken
Porto: de leukste wijken om te verblijven!
De leukste hotels in Lissabon