Search
Close this search box.

Hoeveel kost een reis naar Portugal?

Portugal is een land dat veel te bieden heeft: een ruige kustlijn, leuke steden, schilderachtige dorpen en adembenemende landschappen. Wanneer je van plan bent om naar Portugal te reizen, wil je natuurlijk graag weten wat de kosten zijn voor een reis naar dit mooie land. Portugal is een budgetvriendelijke bestemming in Europa en is goedkoper dan België of Nederland. In dit artikel beschrijven we de kosten voor eten & drinken, transport, activiteiten en accommodaties.

Kosten voor eten & drinken

Op vakantie genieten wij graag en we gingen dan ook elke dag uit eten. In een restaurant betaal je voor een simpele avondmaaltijd ongeveer €10 per persoon, voor een 3 gangen menu is dat al snel €25-30. Ontbijten en lunchen kan al voor €5 euro per persoon. Wij gaven gemiddeld 30 euro per persoon per dag uit, dit is inclusief drankjes en snacks tussendoor. Natuurlijk maak je dit zo duur of goedkoop als je zelf wil. Een meer luxe restaurant kan altijd en wanneer je het goedkoper wil, kan je af en toe zelf koken.

Kosten voor transport

De meeste toeristen die een rondreis door Portugal maken, vliegen naar daar en huren een auto. Wij hadden voldoende tijd waardoor we vanuit Nederland naar Portugal met de auto reden. Vliegen naar Lissabon kost gemiddeld €200 voor een retourticket met handbagage. Een auto huren kan bij Sunny Cars, een fijne maatschappij waarbij je altijd goed verzekerd bent. In het laagseizoen kun je al een auto huren voor €20 per dag, in het hoogseizoen betaal je al snel €50 per dag. Daarnaast betaal je ook nog parkeerkosten, benzine en tol. In Portugal is dit gemiddeld €5 per dag. Wanneer je vanuit Nederland of België vertrekt, betaal je natuurlijk heel wat meer aan brandstof en tol.

Wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen, kost dit gemiddeld €150 voor een reis van 3 weken.

Kosten voor accommodaties

Gemiddeld kost een AirBnB of hotel met eigen badkamer voor 2 personen zo’n €50 per nacht. In een hostel betaal je ongeveer €20 per persoon per nacht en voor een luxe verblijf betaal je voor 2 personen ongeveer €100 per nacht. Wij reden met de auto naar Portugal en hadden alles bij om te kamperen. Voor een kampeerplekje betaal je tussen de €10 en €20 per persoon per nacht.

Kosten voor activiteiten

Wij besparen eigenlijk nooit op activiteiten en doen waar we zin in hebben. Toch was Portugal op dat vlak heel goedkoop, heel veel activiteiten zoals stranden, slenteren door de prachtige steden en dorpjes zijn gratis. Het duurste was de Lisboa Card, dit geeft toegang tot verschillende leuke activiteiten en het openbaar vervoer in Lissabon. Deze kaart kost €22  voor 24 uur, €37 voor 48 of €46 voor 72 uur en is goedkoper dan alle entreegelden los betalen. Voor Pena Palace in Sintra betaal je €14 en €35 voor een kajaktocht in de Algarve. Omgerekend waren wij nog geen €5 per persoon per dag kwijt aan activiteiten.

Totaal dagbudget

In Portugal kun je met elk budget een prachtige reis maken. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen? Met €65 per dag slaap je in hostels of ga je kamperen, kook je regelmatig zelf en reis je met het openbaar vervoer. Slaap je liever in leuke hotels, ga je elke dag uit eten en huur je een auto? Reken dan op €90 per persoon per dag. Op zoek naar iets meer luxe? Denk dan aan €120 per persoon per dag. Deze budgetten zijn berekend op basis van een reis met 2 personen.

Klik hier voor al onze tips over Portugal!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Sintra: een sprookje in Portugal
Ponta da Piedade: een pareltje in de Algarve
Coimbra: de leukste bezienswaardigheden
De leukste verblijven in de Algarve