Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 8 mooiste stranden van de Algarve

Portugal heeft een ontzettend lange kustlijn, meer dan 800 kilometer, maar vooral in het zuiden van het land, in de Algarve, vind je de allermooiste stranden. Een ruige kustlijn met enorme rotspartijen, helderblauw water, goudgele stranden en verborgen grotten. Wij delen graag onze favoriete stranden van de Algarve met jou!

Praia da Marinha

Praia da Marinha vonden wij het mooiste strand van de Algarve. Het wordt vaak opgenomen in lijstjes van de mooiste stranden van Europa, en soms zelfs van de wereld. Praia da Marinha is een prachtig zandstrand omringd door indrukwekkende rotsen en kliffen. Vanaf boven heb je prachtige uitzichten over dit indrukwekkende strand. Maar wanneer je naar beneden loopt zie je pas hoe hoog de rotsen echt zijn. Het is een enorm populair strand, waardoor het heel druk kan worden. Ga dus vroeg naar dit strand, zeker in het hoogseizoen! Praia da Marinha is ook het begin- of eindpunt van de Seven Hanging Valleys trail, een mooie wandelroute van 6 kilometer langs de mooiste stranden, kliffen en rotsen.

Praia do Camilo

Niet ver van Ponta da Piedade ligt het mooie strand Praia do Camilo. Het is een klein strand omringd door prachtige kliffen en rotsen. Vanaf de parkeerplaats is het strand nog niet te zien, maar wanneer je aan de afdaling begint op de houten trap met meer dan 200 treden, zie je langzaam dit pareltje tevoorschijn komen. Wanneer je beneden bent, kun je aan de linkerkant door een tunnel in de rotsen naar een ander klein strandje gaan. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus ook hier kan je best vroeg naartoe gaan. 

Praia de Dona Ana

Praia de Dona Ana ligt vlakbij Lagos en is ook weer omgeven door de iconische oranje kliffen van de Algarve. De rotsen en kliffen zorgen ervoor dat het water rustig is op dit strand, hierdoor kan je er heerlijk zwemmen of snorkelen. Om hier te komen loop je via de steile trap naar beneden. Hou er rekening mee dat het hier in het hoogseizoen ook druk kan zijn. 

Praia da Bordeira

Aan de westkust van de Algarve ligt Praia de Bordeira. Het is een enorm groot zandstrand en een populair strand onder de surfers en wandelaars. Je vindt hier verschillende wandelpaden van houten vlonders die je naar de mooiste uitzichtpunten brengen. Of ga gewoon relaxen op het strand en kijk hoe de surfers hun best doen op de golven. De stranden aan de westkust zijn vaak een stuk rustiger dan de andere stranden van de Algarve.

Praia do Amado

Praia do Amado is makkelijk te combineren met een bezoek aan Praia da Bordeira. Dit strand ligt ook aan de westkust en de route tussen deze stranden is heel mooi. Praia do Amado is een langgerekt zandstrand omringd door groene heuvels en rode rotsen. Ook hier kan je een mooie wandeling maken en genieten van het uitzicht. Of neem een surfles en trotseer de golven. 

Praia do Carvalho

Wanneer je de Seven Hanging Valleys trail wandelt, kom je langs dit sfeervol strandje. Je kan hier dus heerlijk even rust nemen op de wandeling. Via een smalle trap in de rotsen kom je op dit kleine strandje dat omgeven is door hoge rotsen. Er is ook een parkeerplaats in de buurt van waaruit je een stukje moet lopen om hier te komen. 

Praia da Falésia

Anders dan de bovengenoemde strandjes die in kleine maanvormige baaitjes liggen is Praia da Falésia een uitgestrekt zandstrand. Maar dat maakt dit strand zeker niet minder mooi. Het is omgeven door enorme rode, oranje en witte kliffen. Je kan op meerdere plaatsen de kliffen afdalen om te genieten op dit strand. Je kan ook een mooie wandeling maken op het wandelpad over deze prachtige kliffen. Zeker tijdens zonsondergang is het hier adembenemend mooi.  

Praia de Benagil

Praia de Benagil is zeker niet het mooiste strand van de Algarve, maar toch mag je dit plekje niet overslaan. Vanaf hier kan je namelijk naar de bekende Benagil Cave, een strand in een grot waar je alleen via de openingen aan het water naar binnen kan gaan. Bij Praia de Benagil kan je een sup of kajak huren om de grot te bezoeken. Soms zie je ook mensen vanaf dit strand naar de grot toe zwemmen, maar door de sterke stromingen raden wij dit niet aan! Lees hier al onze tips wanneer je deze unieke grot wil bezoeken!

Klik hier voor al onze tips over Portugal!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Lissabon: de 15 leukste bezienswaardigheden
Benagil Cave: alles wat je vooraf moet weten
Reisroute: Portugal in 3 weken
Porto: top 10 to do’s