Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coimbra: de leukste bezienswaardigheden

Coimbra is centraal gelegen in Portugal, tussen Lissabon en Porto. In deze voormalige hoofdstad vind je gezellige terrasjes, steile straatjes en prachtige gebouwen. De meeste toeristen bezoeken deze studentenstad tijdens een dagtripje, maar er is genoeg te doen om hier een nachtje te verblijven. Hieronder lees je al onze tips voor Coimbra!

Universidade de Coimbra

De universiteit van Coimbra is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid. Het is de oudste universiteit van Portugal en één van de oudste van Europa. Het is de enige universiteit ter wereld die gevestigd is in een voormalig koninklijk paleis, hierdoor heeft hij ook een plekje gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het enorme complex staat op een hoge heuvel in Coimbra. Vanaf het grote plein ‘Paço das Escolas’ heb je een prachtig uitzicht over Coimbra, of je kan ook de klokkentoren beklimmen, vanwaar de uitzichten nog spectaculairder worden. 

Biblioteca Joanina

Zelfs wanneer je geen boekenliefhebber bent, is een bezoekje aan deze prachtige bibliotheek toch de moeite waard. Biblioteca Joanina is één van de mooiste bibliotheken ter wereld en ligt centraal binnen de universiteit, aan het Paço das Escolas. De bibliotheek is een groot barok kunstwerk rijkelijk versierd met bladgoud, je kan hier het gevoel krijgen dat je de set van Harry Potter oploopt. Hier liggen meer dan 300.000 boeken van voor 1800. Een leuk weetje: er zou hier een kleine kolonie vleermuizen leven die de boeken beschermt door insecten op te eten. 

Wandel door de botanische tuin

Jardim Botânico heeft een oppervlakte van 13 hectare en is daarmee de grootste botanische tuin van Portugal. Er staan zo’n 1200 exotische plantensoorten waardoor het één van de mooiste botanische tuinen van Europa is. Vooral de enorm hoge bamboe vonden wij indrukwekkend. De tuin ligt bij de universiteit en is een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. 

Bezoek Sé Velha & Sé Nova

Sé Velha is de oude kathedraal van Coimbra en Sé Nova is de nieuwe kathedraal. De bouw van Sé Velha begon in de 12de eeuw maar werd pas afgerond aan het begin van de 13de eeuw. De buitenkant van deze kathedraal ziet er een beetje uit als een fort door de hoge muren en weinig ramen. Ook de binnenkant van de oude kathedraal is een bezoekje waard. Sé Nova ligt in de buurt van de universiteit. De buitenkant van de nieuwe kathedraal is sober en elegant tegelijk. 

Geniet van een hapje en drankje bij Praça do Comércio

Praça do Comércio is het centrale plein van Coimbra waar altijd een gezellige sfeer hangt. Het is omringd door mooie gebouwen uit de 17de en 18de eeuw. Na een drukke dag vol mooie bezienswaardigheden kan je hier genieten van een lekker hapje en drankje. 

De leukste verblijven in Coimbra!

Solar Antigo Luxury Coimbra is een uniek hotel met prachtige kamers. Je wordt hier heel vriendelijk onthaald en het ontbijt is erg lekker. Het ligt op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.

The Luggage is een kleinschalig en stijlvol hotel, waar je vlakbij kan parkeren. Ook The Luggage ligt op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden.

Klik hier voor al onze tips over Portugal!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Porto: de leukste wijken om te verblijven!
Ursa Beach: hike naar het mooiste strand van Portugal
Benagil Cave: alles wat je vooraf moet weten
Seven Hanging Valleys Trail: de mooiste wandelroute in de Algarve