Zoek
Sluit dit zoekvak.

Benagil Cave: alles wat je vooraf moet weten

De Benagil Cave is één van de populairste bezienswaardigheden in de Algarve. Deze grot kom je dan ook vaak tegen op ansichtkaarten of Instagram. In de grot vind je een strand en daar kan je alleen komen via openingen aan het water. Boven in de grot zit een gat dat voor een bijzondere lichtinval zorgt. Hoewel het hier heel druk kan zijn, mag je deze bijzondere grot in de Algarve echt niet overslaan. Wij vertellen je hier de verschillende mogelijkheden om er te komen en geven een paar tips. 

Waar ligt de Benagil Cave?

Deze bijzondere grot vind je in het vissersdorpje Benagil, tussen de bekende steden Lagos en Albufeira. Er ligt een grote parkeerplaats bij Praia de Benagil, vanuit hier moet je een stukje naar beneden lopen om bij het strand te komen. Vanaf dit strand kan je kajakken, suppen of zelfs zwemmen naar de Benagil Cave. Wil je een boottocht maken? Deze vertrekken voornamelijk vanuit Lagos, Portimão en Albufeira. 

Hoe kan je ze bezoeken?

Wanneer je de grot van binnen wil bekijken kan dat alleen via het water. Je kan ook na een korte wandeling via het gat in het dak naar beneden kijken. Hieronder sommen we de verschillende mogelijkheden om de grot te bezoeken voor je op.

Met de boot

De meeste toeristen kiezen ervoor om met een boottocht naar de Benagil cave te gaan. Het nadeel van een bezoek aan de grot met een boot is dat deze niet mogen aanmeren. Hierdoor kan je niet op het strand komen en enkel de grot vanaf de boot bekijken. Het fijne aan een boottocht is dan wel dat je kans hebt om dolfijnen te spotten. Boottochten zijn in de zomermaanden erg populair en kunnen al snel vol zitten. Reserveer alvast je plekje op de speedboot vanuit Portimão, Albufeira of Lagos of op de catamaran vanuit Albufeira.

Met de kajak of sup

De leukste manier om de Benagil Cave te bezoeken vinden wij met de kajak of sup. Je kan bij Praia de Benagil een sup of kajak huren en zelf naar de grot varen. De grot ligt aan de linkerkant net het hoekje om, het is zeker niet ver. Doordat het heel toeristisch is, vragen ze wel de hoofdprijs en betaal je zo’n 30 euro voor een uur. Je kan ook een begeleide kajaktocht doen, afhankelijk van de tour vaar je langs andere stranden of grotten. Deze tour tijdens zonsopkomst of zonsondergang vertrekt bij Praia de Benagil en is een echte aanrader. 

Zwemmen

Je kan ook naar de grot zwemmen, al raden wij dat zeker niet aan. Het is niet ver maar ook wanneer het water rustig lijkt staat er een sterke stroming en liggen er meerdere rotsen onder het water. Wil je toch echt zwemmen? Doe dit alleen als je een goede conditie hebt en een goede zwemmer bent. Daarnaast is het verstandig om het enkel te doen wanneer het water laag staat.

Wandelen

Je kan niet tot in de grot wandelen, maar je kan hem wel van bovenaf bekijken. Wij vonden dit een beetje tegenvallen omdat er hekken rond staan en je eigenlijk niets kan zien van de grot. Toch is de wandeling naar de bovenkant van de grot wel echt de moeite, je kan hier namelijk genieten van prachtige uitzichten. Wanneer je de Seven Hanging Valleys trail loopt, kom je er sowieso langs, maar je kan ook gewoon een klein gedeelte van deze wandeling doen. 

Klik hier voor al onze tips over Portugal!

Inhoud

Kroatië
Over de auteur

Hi! Ik ben Eline

Een enthousiaste reiziger die dol is op avontuurlijke reizen. Samen met mijn vriend, camera en heel veel dromen is mijn passie voor reizen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Wij delen hier al onze ervaringen, tips en foto’s en die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw eigen onvergetelijke reisavonturen!

Gerelateerde artikelen
Reisroute: Portugal in 3 weken
De 8 mooiste stranden van de Algarve
Tolwegen in Portugal: alles wat je moet weten
Ponta da Piedade: een pareltje in de Algarve