Lokrum: leuke dagtrip vanuit Dubrovnik 

Vlak voor de Kroatische kust, op een kwartiertje varen van Dubrovnik, ligt Lokrum, een bijzonder groen eiland met sierlijke bewoners. Het eiland is namelijk overspoeld met trotse pauwen en schattige konijnen. Wanneer je een stedentrip naar Dubrovnik maakt is het heerlijk om even aan de toeristendrukte te ontsnappen op dit kleine eilandje. Bij aankomst op het eiland zie je een groot informatiebord met plattegrond. Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden op Lokrum, wij hebben de 5 mooiste bezienswaardigheden hieronder voor je opgesomd. 

Fort Royal

Op het hoogste punt van Lokrum vind je Fort Royal. De Fransen begonnen met de bouw van dit fort na de bezetting van Dubrovnik in 1806 en het werd voltooid door de Oostenrijkers rond 1835. Wanneer je na een stevige klim via ‘the path of paradise’ op het hoogste punt van Lokrum bent aangekomen, kan je genieten van de prachtige uitzichten over Lokrum en Dubrovnik. 

Botanische tuin

De botanische tuin stamt uit 1959 en is aangelegd om de aanpassing van exotische planten aan het klimaat op Lokrum te onderzoeken. De tuin werd zwaar beschadigd tijdens de oorlog tegen Kroatië. Tegenwoordig telt de botanische tuin nog zo’n 800 plantensoorten en is dus nog steeds heel mooi om te wandelen. 

De Dode Zee

Één van de populairste bezienswaardigheden van Lokrum is de dode zee. Het is een klein meertje in het midden van het eiland. Het is gevuld met zeewater, maar zeker niet zo zout als de echte dode zee. Zeker in de zomermaanden is dit een leuke locatie om even te ontspannen en een verfrissende duik te nemen!

The Rocks

The rocks is een prachtige plaats met enorme rotsen van kalksteen. Je kan hier vanaf de rotsen de zee in springen, er zijn op verschillende plaatsen laddertjes gemaakt zodat je er ook weer makkelijk uit kan. Net zoals de dode zee is dit een leuke plaats om niet alleen verfrissende duik te nemen, maar ook om even te relaxen of te picknicken. Let wel op:de pauwen komen graag je eten stelen!

Benedictijns klooster

Het Benedictijns klooster is ook zeker een bezoekje waard. Hier vind je ook een kloostertuin, dit is één van de weinig bewaard gebleven kloostertuinen in de buurt van Dubrovnik. Een deel hiervan is omgebouwd in een restaurant voor wanneer je een hapje wil eten. Binnen in het klooster vind je nu een tentoonstelling over Lokrum en over de Game of Thrones serie. Ook vind je hier een replica van de Iron Throne waar je even op kan gaan zitten voor een cool fotomomentje.

Lokrum