Levendig Trinidad: 7 must do’s 

Trinidad is een koloniaal stadje waar je het authentieke Cuba nog vindt. Doordat er nog veel historische gebouwen staan, staat Trinidad op de UNESCO werelderfgoedlijst. Trinidad is een veelzijdig stadje dat je zeker niet mag missen tijdens je reis naar Cuba. Salsa dansen, kleurrijke huisjes, prachtige stranden, indrukwekkende watervallen en een bruisend straatleven. Hier wil je niet meer weg. Wij zochten voor je uit wat je zeker niet mag missen in Trinidad. 

Plaza Mayor

Plaza Mayor is het hart van Trinidad. Het is een plein omringd door veel historische gebouwen die werden gebouwd toen Trinidad rijkdom vergaarde door de suikerplantages. De meeste van deze gebouwen zijn tegenwoordig omgevormd tot musea, waarvan de bekendste het Museo Romántico is. Maar als je maar één museum bezoekt, moet je naar het Museo Historico Municipal gaan, hier heb je naast de museumstukken ook een toren waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Wandel door de kleurrijke straatjes

Geplaveide straatjes, kleurrijke huisjes en koloniale gebouwen zorgen ervoor dat je urenlang door deze stad kan slenteren. Maar ook het straatleven is mooi om te aanschouwen, mensen dansen spontaan salsa op straat of de sigaarrokende mannen zitten net buiten de deur een spelletje te spelen.

Trinidad

Playa Ancón

Vlakbij Trinidad vind je Playa Ancón. Dit strand is misschien niet zo wit en idyllisch als de stranden aan de noordkant van het eiland, maar het is wel een fijn strand om even tot rust te komen. Het strand is zo’n vier kilometer lang en voor de kust ligt een groot koraalbank waar je kan snorkelen. Er worden hier ook verschillende snorkel- en duiktrips aangeboden, waarbij je met een boot naar een mooi stuk koraal gebracht wordt. 

Valle de los Ingenios

De Valle de los Ingenios is een vallei die genoemd is naar de suikerfabrieken. Naast de prachtige uitzichten vanaf verschillende uitkijkpunten vind je hier ook de voormalige Manaca Iznaga plantage, hier kan je de overblijfselen van oude slavenhutten bekijken en een 45 meter hoge klokkentoren beklimmen van waaruit men toezicht hield over de honderden slaven. Je kan hier met de auto of taxi heen, maar de leukste manier is om met de stoomtrein vanuit Trinidad te gaan. 

Dans salsa op de trappen

Wanneer je naar Cuba reist, is een avondje salsa echt een must do! Geen plaats die beter geschikt is dan de Casa de la música vlakbij Plaza Mayor. Op deze trappen spelen elke avond live salsa bands. Zowel locals als toeristen dansen hier de hele avond salsa. Ben je zelf te verlegen om te dansen? Je kan hier ook met een cocktail genieten op het terras genieten van de muziek onder de prachtige sterrenhemel.

Trinidad

The cave

The cave, ook wel disco Ayala genoemd, is een populaire plaats om in het weekend te feesten. Zoals de naam al zegt is dit een discotheek in een grot. Een bijzondere ervaring die je zeker niet mag overslaan. 

Topes de collantes

Topes de Collantes is een prachtig stukje natuur in de buurt van Trinidad. Vanuit Trinidad kan je excursies boeken om de grot La Batata of de watervallen Vegas Grande of Salto del Calburní te bezoeken. Wij besloten zelf met onze huurauto huurauto naar Topes de Collantes te rijden en naar de watervallen te hiken. De hikes zijn niet de makkelijkste, zorg dus voor goede schoenen en voldoende water! Vergeet ook zeker je zwemkleding niet, na een goede hike kan een verfrissende duik deugd doen!

Trinidad